Cestujete na dovolenku k Jadranu? Certifikát vám vystavíme aj v chorvátčine

15.06.2021 16:00

So stúpajúcimi teplotami a po náročnej druhej vlne sa poberá čoraz viac ľudí na zaslúženú dovolenku, neraz do zahraničia. Aj keď je na Slovensku pandemická situácia pomerne priaznivá, odporúčame vám pred vycestovaním do zahraničia dôsledne sledovať pravidlá na vstupe do vašej vybranej destinácie, ako aj pravidlá pri návrate naspäť.

K "slovenskému" moru? Vystavíme vám certifikát aj v chorvátčine

Jadranu sa nenadarmo hovorí "slovenské" more. Do Chorvátska pravidelne zamieri najviac cestujúcich dovolenkárov pre jeho priaznivú vzdialenosť. Reflektujeme na skutočnosť, že ani túto sezónu tomu nebude inak. Pri vstupe do Chorvátska pre nevakcionavných občanov postačuje aj negatívny antigénový test. 

V iMOM RETRO preto ponúkame možnosť nechať sa bezplatne otestovať a nechať si vystaviť certifikát, ktorý pre vás bude pripravený hneď v štyroch jazykových mutáciách - slovenčine, nemčine, chorvátčine a angličtine. Stačí pri registrácii na antigénové testovanie požiadať adminstrátora o vystavenie papierového certifikátu pre cestu do Chorvátska. 

Test je bezplatný, vykonávaný na základe zmluvy iMOM s Ministerstvom zdravotníctva SR, na certifikát sa čaká zhruba 20 minút. Tieto certifikáty vystavujeme na požiadanie od štvrtku 17.6.2021. Presná adresa iMOM Retro>>

AKTUALITY COVID-19

AKTUALITY O KARANTÉNE V PRÍPADE POZITÍVNEHO VÝSLEDKU
 
  • Aktuálne informácie o podmienkach karantény pri pozitívnom teste na Covid-19 nájdete na stránke https://korona.gov.sk/. V prípade otázok volajte denne od 8:00 - 20:00 na číslo 0800 174 174. Menu infolinky: Voľba číslo 1 = registrácia na očkovanie. Voľba číslo 2 = zmena v registrácii na očkovanie. Voľba číslo 3 = registrácia na testovanie. Voľba číslo 4 = zmena v požiadavke na testovanie. Voľba číslo 5 = informácie k aktuálnym opatreniam.
  • V prípade pozitívneho výsledku antigénovým testovaním môžete požiadať o pretestovanie PCR testom na https://korona.gov.sk/ - v sekcii Požiadať o PCR test.
CESTUJETE DO ZAHRANIČIA ALEBO SA VRACIATE Z DOVOLENKY? 
 
EŠTE STE NEBOLI NA OČKOVANÍ? VYUŽITE VOĽNÉ TERMÍNY S MINIMÁLNOU DOBOU ČAKANIA
 
  • Momentálne sú na Slovensku vakcíny prideľované podľa veku.
  • Osobám vo veku 12 až 17 rokov (vrátane) sú prideľované vakcíny - Pfizer/BioNTech. 
  • Osobám vo veku 18 rokov (vrátane) a starším sú prideľované vakcíny - Pfizer/BioNTech, Moderna. 
  • Osoby vo veku 18 rokov (vrátane) a starší si môžu vybrať aj neregistrovanú vakcínu Sputnik V.
  • Využite možnosť voľných termínov. Na očkovanie sa v týchto dňoch čaká len niekoľko dní. Očkovaním chránite nielen seba, ale aj svoje okolie. Vakcína zaručuje zlepšenie epidemickej situácie: spomaľuje šírenie vírusu a v prípade nákazy Covid-19 miernejší priebeh ochorenia.
  • Registrovať sa môžete na stránke https:// vakcinacia.nczisk.sk/registracia.
AKÉ EPIDEMICKÉ PRAVIDLÁ PLATIA VO VAŠOM OKRESE PODĽA KOVID AUTOMATU?