Svoje deti už môžete objednať na bezplatný "táborový" PCR test

21.06.2021 14:00

Na základe pandemických opatrení budú toto leto deti pred nástupom do tábora absolvovať bezplatný PCR test, ktorý vykonajú kloktacou metódou. Objednať ich môžete už teraz.

Na stránke www.korona.gov.sk pribudla nová možnosť objednať svoje dieťa na bezplatný kloktací PCR test, ktorý je nevyhnutnou podmienkou pred nástupom do letného denného či pobytového tábora. Toto testovanie je hradené zo zdravotného poistenia, čiže je bezplatné.

POSTUP PRIHLÁSENIA NA TEST

  1. Prejdite na túto stránku, kde sa žiada o rezerváciu testovania>>. Rovnako sa na ňu dostanete cez stránku www.korona.gov.sk.
  2. Zaklinite na možnosť "Mám záujem o PCR testovanie".
  3. Rozbalí sa Vám prihlasovací formulár, v ktorom vyplňte údaje Vášho dieťaťa.
  4. V sekcii "Vyberte príznaky alebo dôvod vyšetrenia" zakliknite možnosť "Idem na denný alebo pobytový tábor".
  5. Do poznámky "Iné dôležité informácie" napíšte dátum nástupu Vášho dieťaťa do tábora.
  6. Odošlite formulár.
  7. Následne obrdžíte SMS správu s potvrdením registrácie na PCR test.
  8. Triážni pracovníci ministerstva zdravotníctva na základe Vašej poznámky s dátumom nástupu do tábora určia presný dátum, čas a miesto testovania Vášho dieťaťa, ktorý Vám zašlú SMS správou.
  9. Dostavte sa s dieťaťom na kloktací PCR test na základe informácií v SMS správe. Dodržte, prosím, presný dátum, miesto a čas testu. PCR odberové miesta fungujú v inom režime ako AG odberné miesta: vzorky sa posielajú do laboratórií, preto sa treba dostaviť na presný čas.
  10. Výsledok testu obdržíte štandardne do 48 hodín na Vami zadané telefónne číslo SMS správou a pri zadaní mailovej adresy aj e-mailom, ktorý si môžete následne vytlačiť.
Zdroj foto: Ministerstvo školstva