Od 1. júna sme sa transformovali do iMOM, AG testy cez týždeň už od 8:00

01.06.2021 08:00

Mobilné odberové miesta Cooltajner a Retro sa od 1. júna transformovali do jedného iMOM - integrovaného mobilného odberového miesta, v ktorom sa môžete dať otestovať PCR aj AG testom. Predlžujú sa odberové hodiny antigénového testovania počas pracovného týždňa, a zároveň spúšťame asistenčnú službu pre registráciu na očkovanie.

Od utorka 1. júna 2021 sa môžete v module modrého kontajnera vedľa Domu kultúry OZK (na ulici Odborov 245/Robotnícka) nechať otestovať antigénovým, ale aj PCR testom. Prednosť majú tak ako doposiaľ objednaní občania. 

Odberové hodiny sa zmenili nasledovne:

  • PCR testovanie: Pondelok až piatok od 8:00 do 9:30.
  • Atigénové testovanie: Pondelok až piatok od 8:00 do 18:00, sobota a nedeľa od 9:30 do 18:00.
  • Obedová prestávka na iMOM je od 13:30 do 14:00.
  • Posledné odbery antigénového testovania sa vykonávajú 20 minút pred obedovou prestávkou a záverečnou.

Rezervácie na test, certifikáty a ceny testov:

  • Na PCR test je nevyhnutné sa vopred objednať a to prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, v takomto prípade je test bezplatný. Certifikát sa nevystavuje, potvrdenie o teste príde v slovenskom jazyku na mail alebo SMSkou.
  • Na PCR test sa môžete objednať aj ako samoplatca prostredníctvom stránky www.lab.online, v takomto prípade je test spoplatnený nasledovne: PCR ster 50 eur, kloktací PCR 59 eur, PCR zo slín 59 eur. Sumu určuje, testy vyhodnocuje a výsledok zasiela náš zmluvný diagnostický partner Unilabs Slovensko. Výsledok testu garantuje najneskôr do večera nasledujúceho dňa, certifikát o teste je automaticky v slovenčine a angličtine.
  • Antigénový test je bezplatný, nie je nevyhnutné sa naň objednať, čiže stačí prísť aj bez rezervácie. Na požiadanie Vám vieme v iMOM vystaviť papierový certifikát v angličtine, nemčine a slovenčine, výsledok vám navyše príde aj SMSkou alebo mailom, avšak len v slovenčine.

Asistenčná služba nielen pre seniorov:

  • Pokiaľ potrebuje niekto z občanov pomôcť s registráciou do čakárne na očkovanie, iMOM Retro poskytuje asistenčné služby v utorok, stredu a štvrtok od 16:00 do 17:30, pokiaľ nečakajú na test žiadni záujemcovia. Pracovníci iMOM skonzultujú a pomôžu vyplniť formulár do čakárne.

Pretestovanie antigénovo pozitívnych:

  • Od 1. júna zároveň na iMOM retestujeme pozitívnych občanov, ktorým bola pozitivita zistená antigénovým testom a sú bez príznakov respiračného ochorenia. Títo občania si o retest môžu požiadať prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk - požiadať o PCR test a v zaklikávacom políčku zakliknúť možnosť "Pozitívny AG test".
  • Následne príde SMS správa s termínom a miestom PCR testu.
  • Upozorňujeme občanov, že je nevyhnutné dodržať karanténu až do prípadného negatívneho výsledku z PCR testu.