Od pondelka 18.1. poskytujeme PCR testy aj pre firmy a samoplatcov

18.01.2021 15:00

Mobilné odberové miesto Cooltajner začne od pondelka 18.1.2021 poskytovať možnosť pretestovania sa PCR-testom aj pre samoplatcov. Objednať sa môžete jednoducho cez web, v prípade záujmu firiem o skupinové testovanie zamestnancov sa dá objednať mailom alebo telefonicky.

Mobilné odberové miesto Cooltajner zabezpečuje od decembra testovanie RT-PCR testom pre indikovaných občanov, od najbližšieho pondelka túto možnosť rozširuje aj pre samoplatcov.

Spracovanie a vyhodnotenie testov pre mobilné odberové miesto Cooltajner zabezpečuje spoločnosť Alpha Medical, najväčší poskytovateľ laboratórnej diagnostiky v Strednej Európe.


Ako sa objednať ako jednotlivec?

V prípade, že máte o test záujem ako samoplatca – jednotlivec, môžete sa naň objednať jednoducho prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Alpha Medical – lab.online. Zvolíte si možnosť PCR testovania, následne vyplníte svoje údaje, zvolíte MOM Cooltajner a Vami preferovaný čas odberu. Výsledky vyhodnoteného testu budú pre Vás pripravené do 48 hodín vo formáte PDF, automaticky v slovenskom a anglickom jazyku. Navyše, spoločnosť Alpha Medical začala ako prvá sledovať pri vyhodnocovaní testu aj veľmi dôležitý údaj, a to vírusovú nálož v prípade pozitivity. Tento údaj je súčasťou vyhodnoteného testu.


Ako sa objednať ako firma?

V prípade záujmu o skupinové pretestovanie firemných zamestnancov poskytuje MOM Cooltajner v spolupráci so spoločnosťou Alpha Medical aj takúto možnosť. Stačí nás kontaktovať na telefónnom čísle 0907 528 524 (ideálne v čase od 11:00 do 15:00), vyplniť nezáväzný dopytový formulár tu>> alebo zaslať dopytový mail na pcrmompb@gmail.com vo forme:

  • Názov spoločnosti:
  • IČO:
  • Sídlo firmy:
  • Kontaktná osoba a telefónne číslo:
  • Počet zamestnancov, ktorých chce firma pretestovať:

V prípade požiadavky pretestovania väčšieho počtu zamestnancov vieme po dohode do Vašej firmy vyslať odberový tím, ktorý zamestnancov pretestuje priamo v priestoroch Vašej spoločnosti (okrem okresu Považská Bystrica aj v okresoch Ilava, Púchov, Bytča a Žilina).


Kedy máte nárok na bezplatný test, hradený z verejného zdravotného poistenia?

PCR testy sa v mobilných odberových miestach vykonávajú bezplatne pre indikovaných občanov, alebo na základe objednávky samoplatcov.

Na bezplatný test hradený z verejného zdravotného poistenia má nárok občan:

  • ktorého na test objedná obvodný lekár alebo lekár špecialista na základe určených dôvodov
  • alebo sa prihlási prostredníctvom webu korona.gov.sk, a to v prípade: a) ak bol v úzkom kontakte s pozitívnou osobou; b) má príznaky respiračného ochorenia, ktoré vyplní na webe do formulára. Oprávnenosť na bezplatný PCR test vyhodnotia poverení zdravotníci po obdržaní vyplneného formulára a občan bude o dátume a čase testu informovaný SMS správou.

Pokiaľ občan nespĺňa vyššie uvedené kritériá pre bezplatné pretestovanie, môže sa na PCR test objednať aj ako samoplatca, a to bez udania dôvodu.