Od pondelka prechádza MOM Retro na centrálny rezervačný systém, takto to bude fungovať

11.02.2021 18:18

Vážení Považskobystričania,

od pondelka aj naše Mobilné odberové miesto Retro na základe požiadavky Ministerstva zdravotníctva SR prechádza na centrálny rezervačný systém na stránkach www.korona.gov.sk, kde sa už teraz môžete rezervovať na dni budúceho týždňa.

S touto aplikáciou už prcujeme niekoľko týždňov v rámci PCR testovania, pri ktorom je veľmi užitočná. Pri antigénovom testovaní má však isté nedostatky, ktoré sa budú snažiť kompetentné úrady, ako prisľúbili, postupne odstraňovať.

Chceme vám výjsť v ústrety

Asi najväčšou nevýhodou štátneho rezervačného systému je nemožnosť objednať sa na preferovaný čas. Po objednávke cez tento systém dostanete termín odberu automaticky pridelený, častokrát pre Vás v úplne nevyhovujúcom čase.

V MOM Retro sme sa preto rozhodli, že od pondelka budeme skušobne akceptovať akýkoľvek čas príchodu, ktorý nemusí korešpondovať s termínom objednania v daný deň. Chceme Vám tak výjsť v ústrety, aby ste kvôli testovaniu nemali zbytočný stres. Rezervovaní občania budú mať prednosť pred tými bez rezervácie. Odbavovať však budeme naďalej aj občanov bez rezervácie. 

Prosíme Vás ale o jedno: pokiaľ sú voľné kapacity v rezervačnom systéme, určite sa zaregistrujte. Rezerváciou do systému nám ušetríte čas s administráciou a my tak dokážeme pracovať pružnejšie, z čoho pochopiteľne vyplýva, že vy na odber čakáte menej.

Výsledky SMSkou bez čakania na mieste

Zároveň nový systém prináša jednu veľkú výhodu - na výsledok už nebudete musieť čakať priamo na mieste pri MOMke, ale Vám príde formou SMS po vyhodnotení testu. V prípade občanov, ktorí budú potrebovať aj papierový certifikát, napríklad z dôvodu ciest do zahraničia, odberové miesto Retro bude na požiadanie vystavovať aj tie (automaticky v slovenčine, angličtine a nemčine). Bude však nevyhnutné si na výsledok 20 minút počkať.

Už vopred prosíme o trpezlivosť

Vážení Považskobystričania, od pondelka vás prosíme o trpezlivosť. Veríme, že nielen v MOM Retro, ale aj ostatných odberových miestach, sa pre vás budeme snažiť urobiť maximum. Nový systém sa však líši od spôsobu administrácie, ako sme pracovali doteraz. Preto pri prípadných zdržaniach k nám buďte, prosíme, ohľaduplní. Vopred vám za to ďakujeme.