Program na november: Narodeniny, Cooltajner aj Zóna bez peňazí!

01.11.2016 12:00

Tento mesiac vás v Retre čaká naozaj veľká smršť akcií! Okrem akcií Retra sa môžete tešiť aj na jesenný CoolTajneR.

ALL INCLUSIVE KARAOKE PARTY

5. 11. 2016 o 20:30 (sobota)

 

Retro Music & Coffee oslavuje svoje 4. narodeniny, Retro Snack House svoje 1. narodeniny, a pri tejto príležitosti sme sa pre všetkých našich zákazníkov rozhodli pripraviť naozaj nezvyčajnú akciu!

Karaoke sa stalo v Retre už štandardnou klasikou. Tento večer však bude neštandardný tým, že vymenujeme vôbec prvých ambasadorov Retra a všetci naši zákazníci zároveň budú môcť využiť nezvyčajnú akciu.


V tento večer majú totiž všetci jedinečnú možnosť zakúpiť si voucher za 9,90 eur, ktorý garantuje celovečernú konzumáciu alko a nealko nápojov počas All Inclusive Karaoke Párty (akcia sa začína o 20:30 a vzťahuje na všetky druhy čapovaného piva, pub colu, rozlievaný Kynley, Sprite, Coca Cola, minerálna voda Budiš, Fjodor vodka, Koniferum borovička, Kensington Gin, Tuzemák, Fernet Stock, Citrus, Zet, Tequila Olé Silver, Gold, Spišská Hruška, Čerešňa, Malina, Čučoriedka, Marhuľa. Akcia platí do 0:30 alebo do vypredania zásob).

 

Príďte s nami osláviť narodeniny Retra tou najlepšou zábavou! Tešíme sa na vás ;-)

 

JAZYKOVÁ KAVIAREŇ

12.11.2016 o18:00 (sobota)

 

Máte pocit, že váš cudzí jazyk upadá? Nemáte ho kde použiť? Navštívte 1. jazykovú kaviareň v Považskej Bystrici. V príjemnom prostredí kaviarne debatujte so svojimi starými i novými známymi v cudzom jazyku.

 

Program:
- Premietanie krátkych filmov bez slov, zrozumiteľných v každom jazyku, o ktorých môžete potom debatovať.
- Voľná debata v jazykoch, ktoré ovládate.

Jazykovú kaviareň pre Vás pripravujú Retro Music & Coffee a Enjoy School (https://www.facebook.com/enjoyschool.sk/).

Vstup je samozrejme voľný :)

 

CESTOVATEĽSKÝ VEČER: STOPOM DO PORTUGALSKA

12.11.2016 o 19:00 (sobota)

 

V tento sobotný večer sa vyberieme s Filipom Bednárom na potulky po západe Európy, konkrétne do Francúzska a Portugalska, ktoré Filip precestoval stopom.

 

"Na tejto prezentácií Vám ukážem cestu stopom zo Slovenska cez sever Francúzska, cez duny, dažde v Baskitsku až po vysnené Portugalsko, kde sme našu cestu zaujímavým spôsobom ukončili a zároveň inú začali," hovorí Filip.

Cestovateľský večer plný obrázkov a zážitkov z ciest začína o 19:00 a vstup je voľný.

 

LONELY TREE TOUR: KONCERT CHRISA ELLYSA

19.11.2016 o 20:30 (sobota)

 

CHRIS ELLYS (indiefolk) je gitarista a spevák, ktorý odohral desiatky koncertov. Hral popri kapelách ako Bad Karma Boy, Zuzana Mikulcová band, Johan Solo (DK), Tristan Crowley (IRL).

Začiatkom septembra získal ocenenie Tootoot Top Fan Band kde sa v hlasovaní fanúšikov umiestnil z 24 kapiel na prvom mieste. Hral pre BalconyTV, uspel v Demovnici rádia _FM a vidieť ste ho mohli na slovenskom "Vúdstoku", českom Pilsen Busking Fest či Praha Žije Hudbou.

Jeho žánrové zameranie (indiefolk songster) je na Slovensku raritou inšpirovanou jeho vlastným životom a Stu Larsen-ovou hudobnou sférou.

Začiatkom roka kompletizoval vlastnú kolekciu príbehov do jedného EP s názvom "Lonely Tree", ktoré uzrie svetlo sveta krstom v prešovskej Christianii 29.10 a spolu s ním vychádza na koncertné turné po Slovensku a zahraničí.

V Retre sa predstaví v sobotu 19. novembra 2016 o 20:30.

 

ZÓNA BEZ PEŇAZÍ SPOJENÁ S KINOM

26.11.2016 od 11:00 do 18:00 (sobota)

 

Aj tento rok sa v Považskej Bystrici v Retre uskutoční obľúbený formát nakupovania bez peňazí.

Posledná novembrová sobota už tradične vo viacerých mestách na Slovensku patrí Zóne bez peňazí. Jej cieľom je umožniť ľuďom na blšáku "nakúpiť" funkčné veci bez hotovosti.

Zachovalé funkčné elektrospotrebiče, oblečenie, hračky či domáce potreby, ktoré už nepotrebujete, môžete v tento deň doniesť a zároveň si odniesť, čo sa vám hodí.

Organizátorom tohto podujatia v našom meste je Daška Mikušová, ktorá naviac zabezpečuje počas akcie distribúciu potrebných vecí pre ľudí v núdzi z nášho mesta.

Zóna bez peňazí je výbornou príležitosťou pred Vianocami zohnať veci, ktoré by ste inak museli kupovať, a takto ich možno získať úplne zadarmo.

Počas Zóny bez peňazí bude pre vás v Retre naviac zabezpečená ochutnávka čajov zdarma a ako sprievodný program budeme od 15:00 premietať v spolupráci s KineDokom v rámci jesenného kina film Zlatý robot.