Retro sa zmenilo na Koridor

16.07.2022 08:00

Milí návštevníci,

po tom, čo nám na jar nepredĺžilo vedenie mesta nájomnú zmluvu v dome kultúry, obdržali sme výzvu na vypratanie priestorov do desiatich dní. Okrem vysťahovania Retra sme tak museli premýšľať nad novými priestormi, ktoré sme našli, našťastie, hneď v susedstve. 

Po sťahovacích peripetiách sme tak zakotvili v budove spojovacieho koridoru medzi domom kultúry a bývalým spoločenským domom - dnes polyfunkčným objektom Brojo centrum. Spoločne s kultúrnym centrom Cooltajner tak momentálne pripravujeme nový koncept priestoru, ktorý bude kultúrnym, umeleckým, vzdelávacím, komunitným a kreatívnym centrom - pevne veríme - že nielen Strojárenskej štvrti. 

Počas leta chceme pripraviť najmä vnútorné priestory na novú sezónu, kde si každý z vás dozaista nájde svoje - od pravidelných voľnočasových kurzov, cez koncerty, výstavy, divadelné predstavenia, cez spoločenské diskusie, workshopy, semináre a vzdelávacie aktivity, až po výbornú kávu, skvelé vínko, remeselné či tankové pivko, drobný snack či lahodnú maškrtu.

Aj keď sme už provizórne otvorili aspoň časť priestorov, prosíme vás o trpezlivosť - celý proces bude finalizácie centra bude trvať ešte určite niekoľko týždňov, ak nie mesiacov. Veríme však, že sa u nás budete cítiť príjemne, nájdete si to svoje a v novom priestore budeme môcť nerušene užívať skvelé, spoločne strávené chvíle.

Za celý tím Cooltajneru a bývalého Retra - dnes už Koridoru

Tomáš Bořuta